martes, 21 de octubre de 2008

AVANTATGES I INCONVENIENTS

AVANTATGES

1- Econòmics: l’eliminació del cost de combustibles. El cost de funcionament d’una central hidroelèctrica es quasi immune als augments en els costos de combustibles fòssils. El cost de mà d’obra en general és baix. Una central hidroelèctrica pot establir-se amb costos relativament baixos de construcció.

2- Emissions de gasos d’hivernacle: donat que no es consumeixen combustibles fòssils, les emissions de diòxid de carboni en la crema de combustibles no tenen lloc.

3- Activitats connexes: bases creades pels plans hidroelèctrics de vegades ofereixen facilitats pels esports aquàtics, convertint-se en atractius turístics en si mateixos. En alguns països la cria de peixos en bases és comuna.

Les grans preses hidroelèctriques poden controlar inundacions, que d’una altra manera afecten a les persones que viuen properes a aquests projectes.




INCONVENIENTS

1- Danys al medi ambient: els projectes hidroelèctrics poden causar pertorbacions entorn als ecositemes aquàtica.

2- La generació d’energia del riu, aigües avall, canvia el medi ambient: l’aigua surt d’una turbina, que conté generalment molt pocssediments suspensió, fet que pot ocasionar la pèrdua de riberes de riu. Donat que les turbines, a vegades, són en obert intermitent, s’observen fluctuacions en el cabal del riu. També, el contingut d'oxiden dissolt en l’aigua, pot canviar les condiciones prèvies a la construcció.

3- Depenent de la ubicació: l’aigua surt de les turbines molt més calenta que l’aigua anterior a la presa, això pot canviar les poblacions de fauna aquàtica, incloent espècies en perill d’extinció i evitar que la congelació dels processos natur

4 comentarios:

Unknown dijo...

Molt bon escrit continueu així noiets

Quins nens tan bonics

losiento dijo...

Gràcies per l'informació😋

Unknown dijo...

Gracies, peo t'agrada l'adrian sinpan? Que fa be l'amor?

Unknown dijo...

Hi ha moltes faltes d'ortografia!!!